Robin van Persie is definitief de nieuwe aanvoerder van Oranje. De aanvaller droeg de band, die hij overneemt van Wesley Sneijder, vrijdag tegen Indonesië voor het eerst.

"De bondscoach heeft het maandagavond aan me gevraagd. Ik voelde me erg gevleid en wilde het graag doen", aldus Van Persie voor de camera van SBS 6. "Ik voelde me erg vereerd. Ja, het is de bedoeling dat ik aanvoerder blijf."

Dat Van Persie de band overneemt van Sneijder is opmerkelijk omdat hij sinds de aanstelling van Louis van Gaal  in de zomer van 2012 niet tot de eerste drie aanvoerders behoorde. Achter Sneijder was Dirk Kuijt reserve-aanvoerder. Kevin Strootman werd de derde captain.

Van Persie vertelde verder dat hij genoten had van de aandacht die hij als ster van de Premier League kreeg in het stadion van Jakarta. "Ik maak wel vaker bizarre taferelen mee, maar ik vind het wel mooi."

Over de wedstrijd, die Oranje met 3-0 won, was de spits van Manchester United redelijk tevreden. "Het was hinken op twee gedachten. Aan de ene kant zit je met de gedachte ze vast te zetten, maar met het oog op de toekomst moet je dat niet doen. Ik denk dat we het toch aardig gedaan hebben."