Miquel Nelom en Jens Toornstra debuteren vrijdag bij Oranje in de basis in de oefeninterland tegen Indonesië.

De Feyenoorder begint als linksback, naast het centrale duo Ron Vlaar en Erik Pieters, die zijn eerste interland speelt sinds februari vorig jaar. Daryl Janmaat is zoals verwacht de rechtsachter van Oranje. 

Jasper Cillessen krijgt op doel de voorkeur boven Michel Vorm en Kenneth Vermeer. Net als Nelom en Toornstra debuteert de reservedoelman van Ajax in Oranje.

Wesley Sneijder en Jonathan de Guzman vormen met Toornstra het middenveld van Oranje. Rechtsvoorin is er een basisplaats voor Jeremain Lens. Robin van Persie start centraal voorin en Ruben Schaken op links. De 31-jarige Feyenoorder vervangt Arjen Robben die in de voorbereiding kampte met een lichte blessure.

De wedstrijd in het Gelora Bung Karno-stadion in Jakarta begint vrijdag om 15.30 uur Nederlandse tijd. Omdat het een vriendschappelijke wedstrijd betreft mag bondscoach Louis van Gaal zes keer wisselen. Opvallend is dat Van Gaal Van Persie de aanvoerdersband heeft gegeven in plaats van Wesley Sneijder.

Cillessen, Nelom en Toornstra worden de 28e, 29e en 30e debutant die Van Gaal inzet in zijn twee periodes als bondscoach. Gemiddeld laat de keuzeheer tot nu toe 1,25 speler per interland debuteren.

Bij Indonesië starten Sergio van Dijk en Raphael Maitimo in de basis. Beide voetballers werden geboren in Nederland. Van Dijk speelde voor FC Groningen, Helmond Sport en FC Emmen. Maitimo kwam uit voor FC Dordrecht.

Dinsdag oefent het Nederlands elftal nog in en tegen China.

Opstelling Indonesië: Hermansyah; Salampessy, Igbonefo, Robby, Sucipto; Nwokolo, Maitimo, Juliyanto, Wanggai; Solossa, Van Dijk.

Opsteling Oranje: Cillessen; Janmaat, Vlaar, Pieters, Nelom; De Guzman, Sneijder, Toornstra; Lens, Van Persie, Schaken.