Cor Pot rekent erop dat hij zondag tegen Jong Rusland gewoon weer kan beschikken over Georginio Wijnaldum.

''Het ziet er met Wijnaldum goed uit, ik verwacht dat hij zondag gewoon kan spelen'', zei de bondscoach van Jong Oranje na de training op het complex van Maccabi Tel Aviv.

De PSV'er bekende eerder op de dag veel last te hebben van de rugblessure die hij donderdag opliep bij de 3-2 winst op Jong Duitsland.

''Ik ben hard op mijn rug gevallen, het voelt stijf en doet pijn. Ik heb vannacht heel slecht geslapen'', zei Wijnaldum op het strand van Tel Aviv, waar zijn ploeggenoten zich vermaakten in de zee.

Wijnaldum liet zich vrijdagavond even laten zien op het trainingsveld van Jong Oranje. De aanvaller deed de warming-up mee met de reserves. Daarna bekeek Wijnaldum de rest van de training vanaf de kant. De andere tien basisspelers uit de eerste EK-wedstrijd, donderdag tegen Duitsland, bleven achter in het spelershotel.

Stijf

Wijnaldum maakte donderdag na een fraaie actie de 2-0, maar moest in de tweede helft geblesseerd het veld verlaten. De Rotterdammer was even daarvoor na een luchtduel hard op zijn rug gevallen.

''Het ging niet meer, ik kon amper nog rennen, had teveel pijn. Dan wordt het een moeilijk verhaal. Daarom heb ik aangegeven dat ik gewisseld wilde worden. Je kan dan beter een frisse speler inbrengen die wel kan lopen. Ik ben in het stadion direct behandeld en in het hotel weer. Bij mijn stuitje is het stijf en mijn bilspier ook. Het heeft tijd nodig.''

Lees alles over het EK onder-21 op de special van NUsport