Nico Rosberg verwacht dat hij zaterdag bij de Grand Prix van Canada opnieuw de pole position zal veroveren. ''Onze auto is de snelste'', zei de Duitse coureur van Mercedes GP donderdag vol overtuiging.

Rosberg pakte de laatste drie races steeds de eerste startpositie en wist hem twee weken geleden in Monaco voor de eerste keer dit seizoen ook daadwerkelijk om te zetten in winst in de race.

Hij benadrukte wel dat het circuit Gilles Villeneuve in Montreal heel andere kenmerken heeft dan het stratencircuit in het vorstendom. ''Andere teams kunnen ook sterk voor de dag komen, maar voor ons ziet het er zeker goed uit. Het is in ieder geval een van mijn favoriete circuits."

Hij verwacht evenals regerend wereldkampioen Sebastian Vettel dat de bandenslijtage een grote rol gaat spelen in de race. Rosberg: ''De banden zijn zeker een sleutelfactor. Zij kunnen bepalen wie er wint.''

Hamilton, die de race in Canada al drie keer won, was minder optimistisch dan zijn teammaat. De Brit voelt zich niet senang in de auto. Hij durft niet laat te remmen.

"Dat is al geruime tijd een probleem en dat zal ook in Canada zo zijn, want daar draait het om zo laat mogelijk remmen. Het is wel raar, we hebben een snelle wagen, maar echt comfortabel voel ik me er nog niet in."

Schaduw

Een omstreden bandentest hangt momenteel wel als een schaduw over de opgeleefde Duitse renstal, die nadrukkelijk de topteams Red Bull en Ferrari uitdaagt.

Mercedes GP moet zich namelijk binnenkort voor het tribunaal van de internationale autosportfederatie FIA verantwoorden voor de geheime testsessie half mei in Barcelona, waar het team met de wagen van dit seizoen duizend kilometer reed op banden van de officiële Formule 1-leverancier Pirelli.

Volgens Red Bull en Ferrari is dit tegen de regels en heeft Mercedes oneerlijk voordeel genoten. ''Het was echt een door Pirelli gedicteerde test'', zei Rosberg. ''Zij bepaalden alles en wij voerden slechts hun opdrachten uit. We hadden niets in te brengen en hebben er dus ook niets van geleerd.''