Jong Oranje is donderdag met een overwinning begonnen aan het EK onder-21. In Petach-Tikva was de ploeg van bondscoach Cor Pot met 3-2 te sterk voor Jong Duitsland, nadat een 2-0 voorsprong was weggegeven.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Nederland. Via Adam Maher en Marco van Ginkel, die op het middenveld de voorkeur kreeg boven Jordy Clasie, kreeg de ploeg binnen tien minuten al twee grote kansen.

Jong Oranje drukte het veldoverwicht in de 24e minuut uit in de score. Een zwabberbal van Maher was de Duitse keeper Bernd Leno te machtig.

De doelman ging een kwartiertje later opnieuw in de fout. Georginio Wijnaldum slalomde vanaf de rechterkant op fraaie wijze naar binnen en zag hoe zijn schot via Leno over de lijn ging.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Oranje liep vooral achteruit, ogenschijnlijk om de wedstrijd uit te spelen, maar die tactiek had niet het gewenste resultaat.

Duitsland werd in het zadel geholpen omdat keeper Jeroen Zoet vlak na de pauze een strafschop veroorzaakte na een fout van Stefan de Vrij. Sebastian Rudy wist wel raad met dit buitenkansje.

De Duitsers gingen vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Negen minuten voor tijd zorgde Lewis Holtby ervoor dat Jong Oranje weer opnieuw moest beginnen.

Een slotoffensief van Nederland leidde uiteindelijk nog tot de overwinning omdat Fer in de 89e minuut raak kopte.