Maria Sjarapova en Serena Williams hebben donderdag de finale bereikt op Roland Garros.

Sjarapova, die als titelverdedigster naar Parijs is afgereisd, begon zwak aan het duel en leverde direct haar service in.

Azarenka had met die break echter meteen haar kruit verschoten in de eerste set. Met sterk aanvallend spel won Sharapova zes games op een rij.

In het tweede bedrijf vocht Azarenka terug en via twee breaks werd het 6-2 voor de nummer drie van de wereld. Direct na afloop van de set begon het te regenen en lag de partij een halfuur stil.

Na de hervatting ging het duel in het begin van de derde set nog gelijkop. Nadat Sjarapova de zesde game won en daarmee een 4-2 voorsprong nam, leek de Russische het duel definitief naar zich toe te trekken.

Bij 5-2 waren vier matchpoints op haar eigen service echter niet besteed aan Sjarapova en brak Azarenka terug, waarna de Wit-Russische haar eigen game overtuigend won.

De definitieve ommekeer betekende dat niet, want de service van Sjarapova was in de tiende game, die ze op 'love' en met een ace als afsluiter won, wel goed.

In de finale neemt de als tweede geplaatste Sjarapova het op tegen Serena Williams. De Amerikaanse nummer een van de wereld liet in haar halve finale geen spaan heel van de Italiaanse Sara Errani: 6-0, 6-1.