VVV-Venlo stuurt trainer Ton Lokhoff de laan uit.

De 53-jarige oefenmeester krijgt de rekening gepresenteerd van de tegenvallende resultaten in het afgelopen seizoen. Dat blijkt donderdag uit een mededeling van de Limburgse club.

VVV-Venlo degradeerde via de nacompetitie. Lokhoff had nog een contract voor een jaar.

"De directie van de club kwam tot dit besluit nadat de voorbije weken het afgelopen seizoen is geëvalueerd", verklaart de degradant.

"Er was zowel intern als extern onvoldoende draagvlak om Ton na het teleurstellende seizoen te behouden als trainer. Deze stap wordt door de directie als noodzakelijk gezien om een nieuwe frisse start te maken."

Opvallend

Het ontslag is opvallend omdat algemeen directeur Hans Soentjens vorige maand liet weten dat wegsturen niet aan de orde was. "Wij respecteren de doorlopende contracten van spelers en staf, niemand hoeft weg", vertelde hij. .

VVV-Venlo werd zeventiende in de Eredivisie en was vervolgens in de play-offs niet opgewassen tegen Go Ahead Eagles. Lokhoff werd in december 2011 aangesteld als opvolger van Glen De Boeck.

Eerder werkte de drievoudig international bij NAC Breda en Excelsior. Ook met de club uit Rotterdam degradeerde hij.

Voor Lokhoff kwam het ontslag onverwacht. "Dit is heel verrassend", zegt hij tegenover L1. "Kennelijk is er te weinig draagvlak binnen de club voor mijn aanblijven. Die beslissing is genomen. Ik heb er altijd met plezier gewerkt en wilde graag door, maar het is niet anders."

Lees alles over de Jupiler League op NUsport