Ryan Babel zegt nog niet te hebben besloten waar hij volgend seizoen gaat spelen.

''Mijn zaakwaarnemer Winny Haatrecht heeft voor mij alle aanbiedingen en geïnteresseerde clubs naast elkaar gelegd en met mij besproken. Ik ben op vakantie en zal na terugkomst beslissen waar ik wil gaan spelen'', schrijft de 26-jarige voetballer op zijn eigen site.

Eerder werd al gespeculeerd over een overstap naar het Turkse Kasimpasa. ''Ik kan niet ontkennen dat het ambitieuze Kasimpasa een goede indruk op ons heeft gemaakt. Alleen moet ik er zelf nog gaan kijken en eventueel ook nog gekeurd worden.''

Duidelijk is in ieder geval dat hij Ajax verlaat, maar hij wil de fans van de Amsterdamse club nog wel even uitleggen waarom.

''Wat Ajax betreft was tussen beide partijen heel duidelijk afgesproken dat de samenwerking, gezien de toenmalige blessures van Derk Boerrigter en Kolbeinn Sigthorsson en de aanwezigheid van de vele jonge talenten, om slechts één jaar ging. Daarom zijn er ook nooit gesprekken tussen Ajax en mij geweest over een langer verblijf'', aldus Babel.

''Ik ben Ajax dankbaar voor de kans en vind het jammer dat ik door omstandigheden niet meer inbreng heb kunnen hebben. Ik verlaat Ajax dus niet om financiële redenen, maar om het sportieve belang van de jeugd. Als de club het wil, dan kom ik ooit terug.''