Rafael Nadal heeft woensdag met speels gemak de halve finales bereikt op Roland Garros. De titelverdediger treft in die halve eindstrijd Novak Djokovic.

De halve finale tussen Nadal en Djokovic is een herhaling van de finale van vorig jaar. Toen won de Spanjaard in vier sets, waardoor hij zijn zevende eindzege op het Franse gravel boekte.

Nadal versloeg in de kwartfinale de Zwitser Stanislas Wawrinka, die hij in alle negen eerdere ontmoetingen klop gaf. De tiende onderlinge confrontatie won Nadal met 6-2, 6-3 en 6-1.

Ook Djokovic klaarde de klus in drie sets, al had hij meer moeite met Tommy Haas: 6-3, 7-6 (5) en 7-5. In de eerste set brak Djokovic twee keer door de opslag van de 35-jarige Duitser heen. De oudste man in de kwartfinale van Roland Garros sinds 1971 kon in de tweede set wel bijblijven, maar boog in de tiebreak alsnog. 

In de derde set was er een vroege break voorsprong voor Djokovic, maar Haas brak meteen terug. Een nieuwe break bracht Djokovic op 5-3 en op 5-4 serveerde de Serviër voor de wedstrijd. Weer brak Haas terug, maar een game later keek hij opnieuw tegen een achterstand aan. Nu serveerde Djokovic de partij wel uit.