Maarten Stekelenburg is rond met Fulham. De doelman tekent een contract voor vier jaar bij de Londense club.

Stekelenburg is afkomstig van AS Roma, waarvoor hij sinds 2011 speelde. De voormalige keeper van Ajax is opgelucht met de transfer.

''Ik wilde graag naar Fulham en zij wilden mij graag hebben, welke voetballer wil er nou niet in de Premier League spelen? Ik ben blij dat de zaken snel zijn gegaan", aldus Stekelenburg op de website van zijn management SportPromotion. In januari zag Stekelenburg een overgang naar Fulham nog op het laatste moment afketsen.

Toeval

De 54-voudig international komt vooralsnog niet in de plannen van bondscoach Louis van Gaal voor, maar heeft het wereldkampioenschap in Brazilië nog niet uit zijn hoofd gezet. ''Ik wil natuurlijk heel graag in beeld blijven bij het Nederlands elftal, op het WK wil ik er absoluut bij zijn."

Stekelenburg wordt in Londen herenigd met trainer Martin Jol, die de doelman bij Ajax ook onder zijn hoede had. Bovendien volgt hij min of meer dezelfde route als Edwin van der Sar, die tussen 2001 en 2005 voor Fulham uitkwam. De recordinternational van Oranje speelde ook eerst voor Ajax en in Italië alvorens hij naar Engeland werd getransfereerd. 

''Ik hoor dat verhaal uiteraard wel vaker, maar meer dan toeval is het toch niet", zegt Stekelenburg die op 5 juli aansluit bij de selectie van Fulham. ''Ik ga eerst op vakantie en richt dan het vizier op Fulham."