De spelers van het Nederlands elftal hebben woensdagavond (plaatselijke tijd) voor het eerst met eigen ogen kunnen zien in welk stadion ze vrijdag de eerste interland in de geschiedenis tegen Indonesië afwerken.

Oranje trainde in het Gelora Bung Karno-stadion voor het oog van hevig meelevende fans uit Jakarta. Terwijl de oproep tot gebed vanuit een aanpalende moskee ook in het stadion was te horen, deden de spelers van Louis van Gaal het rustig aan.

Ze wilden herstellen van de jetlag na de lange vliegreis. Geen risico, daar draaide het vooral om. Arjen Robben trainde als enige apart van de groep.

De vleugelaanvaller van Bayern München, die kampt met een lichte blessure en vrijdag mogelijk maar een halve wedstrijd speelt, sloot later alsnog even aan bij de rest van de selectie. Een groep van zeventig Indonesische fans was daarna uitverkoren voor een ‘meet & greet’ met de spelers van Oranje.

De behoorlijk opgewonden supporters, veelal gehuld in de nieuwste shirts van het Nederlands elftal, mochten om 19.50 uur het veld op om daar te worden vereeuwigd met hun helden.

De razend populaire internationals gingen geduldig op de foto en deelden uitgebreid handtekeningen uit, om uiteindelijk door een haag van dolenthousiaste supporters de catacomben weer in te duiken.