Sebastian Vettel verwacht dat de banden van Pirelli zondag weer voor een belangrijk deel de uitslag zullen bepalen van de Grand Prix van Canada.

''Zeker op zo'n snel circuit als in Montreal'', zegt de Duitse klassementsleider van het wereldkampioenschap in de Formule 1.

Pirelli heeft toegezegd met nieuw rubber te komen dat minder snel slijt. De Italiaanse leverancier nam onlangs het ongebruikelijke besluit om gaande het seizoen de samenstelling van de banden te veranderen na aanhoudende kritiek van diverse teams.

Red Bull, de stal van Vettel, was één van de grootste criticasters.

In Canada moeten de coureurs nog op de oude banden rijden. De teams kunnen op circuit Gilles Villeneuve alleen in de vrije trainingen op vrijdag de nieuwe banden uitproberen.

''We waren eerlijk gezegd verrast dat de nieuwe banden nog niet beschikbaar zijn voor de race. Iedereen heeft in de laatste Grand Prix (Monaco) kunnen zien hoe snel de banden slijten, zelfs zonder grote invloeden van buitenaf.''

Vettel mikt in Montréal op niets minder dan de zege. Dat zou voor het eerst zijn, want de drievoudig wereldkampioen wist de vijf voorgaande edities in Canada niet te winnen. ''We gaan proberen er het maximale uit te halen'', aldus Vettel.