Het is onzeker of Arjen Robben vrijdag met het Nederlands elftal kan aantreden in de oefeninterland tegen Indonesië.

De vleugelaanvaller kampt met een lichte blessure. Bondscoach Louis van Gaal zei dat woensdag enkele uren na aankomst in de Indonesische hoofdstad Jakarta.

Robben raakte tijdens de gewonnen Duitse bekerfinale van Bayern München tegen VfB Stuttgart (3-2) afgelopen zaterdag geblesseerd. Hij werd ook vlak voor tijd naar de kant gehaald.

Vorige week al viel Rafael van der Vaart af. De eveneens in Duitsland (HSV) spelende voetballer heeft last van zijn achillespees.

Bij de selectie van Van Gaal ontbreken verder nog twaalf spelers die met Jong Oranje in Israël het EK onder-21 spelen.

''Ik weet niet of Robben de wedstrijd haalt'', zei Van Gaal tegen zijn gehoor, dat vooral bestond uit veel journalisten, fotografen en cameramensen uit het gastland. ''Als hij kan spelen, dan waarschijnlijk hooguit 45 minuten. Verder is iedereen in de selectie fit.''

Van Gaal gaf aan dat hij tegen Indonesië gebruik gaat maken van de wisselmogelijkheden. De bondscoach mag in het oefenduel zes spelers vervangen. ''We zijn niet gewend aan deze omstandigheden, aan de warmte en de luchtvochtigheid. Daarom wil ik veel spelers laten voetballen.''

Oranje werkt op de eerste dag in Jakarta een lichte training af, om geen risico te lopen na de lange vlucht vanuit Amsterdam naar Jakarta. ''We moeten de jetlag rustig verwerken'', besloot de bondscoach.

Na het duel met Indonesië reist Oranje door naar Peking, waar het dinsdag tegen China speelt.