José Mourinho heeft in zijn laatste interview als coach van Real Madrid uitgehaald naar de houding van Cristiano Ronaldo.

De Portugese aanvaller floreerde onder zijn landgenoot in Santiago Bernabeu, maar de twee hadden ook de nodige discussies.

"Ik denk dat we voor hem een fantastische tactische situatie hadden gecreëerd om zijn potentieel aan doelpunten te benutten", begint Mourinho in het Spaanse programma Punto Pelota.

"Ik had alleen één probleem met hem. Wanneer er kritiek was vanuit tactisch oogpunt, accepteerde hij het niet en dacht hij alles beter te weten."

Beslissen

Mourinho had zijn twijfels bij de leergierigheid van Ronaldo. "Ik wilde hem beter maken, maar hierdoor kon ik hem als trainer niet verder laten ontwikkelen."

Het is volgens Mourinho dan ook de vraag of Ronaldo in Madrid zijn beste periode beleeft. "Hij heeft drie fantastische seizoenen gehad, maar ik weet niet of het de beste jaren uit zijn carrière waren omdat hij bij Manchester United ook goed was. Hij mag het beslissen."

Ronaldo werd in de laatste twee duels onder leiding van Mourinho niet opgesteld. Dat had niets met een conflict te maken. "Hij heeft alles gegeven voor Real Madrid, maar had een rugblessure. Ik neem nooit risico's met spelers als ze geblesseerd zijn."