Stuart O'Grady heeft zijn contract bij Orica-GreenEdge tot 2014 verlengd. Na de Ronde van Frankrijk in dat jaar neemt de Australiër afscheid van het wielrennen.

Dat maakte de Australische wielerploeg woensdag bekend. "Ik kreeg steeds vaker de vraag wanneer ik zou stoppen", stelt de 39-jarige O'Grady.

"Ik ben opgelucht dat de beslissing nu genomen is. Volgend jaar rijd ik nog. Als alles volgens plan verloopt, zal de Ronde van Frankrijk mijn laatste wedstrijd zijn. Ik wilde mijn carrière beëindigen in een rittenkoers die veel voor me heeft betekend. Afscheid nemen op de Champs Élysées zou erg symbolisch zijn.''

Sinds zijn debuut in de Tour in 1997 miste de Australiër geen enkele editie. Hij won er twee etappes en droeg negen dagen de gele trui.

"Dit jaar begin ik aan mijn zeventiende Ronde van Frankrijk. Volgend jaar zou mijn achttiende deelname zijn. Het zou fantastisch zijn mocht ik het deelnamerecord kunnen breken."

De Amerikaan George Hincapie stond eveneens zeventien keer aan de start van de Tour. Hij reed hem zestien keer uit, evenals Joop Zoetemelk.

O'Grady boekte zijn grootste succes buiten de Tour in 2007, toen hij de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix won.