Serena Williams heeft zich dinsdag met de nodige moeite geplaatst voor de halve finales op Roland Garros. De 31-jarige Amerikaanse versloeg Svetlana Koeznetsova met 6-1, 3-6 en 6-3.

In de eerste set brak Williams, nadat ze haar eigen sevicegame behouden had, meteen door de service van de 27-jarige Russische. Koeznetsova wist vervolgens in het restant van de set alleen haar tweede servicegame te behouden.

In het tweede bedrijf kwam Koeznetsova sterk terug. Ze brak Williams naar 2-0, oveleefde in de derde game twee breakpoints, waarna ze uitliep naar 5-1. De nummer één van de wereld kwam terug tot 5-3, maar uiteindelijk bezorgde Koeznetsova Williams alsnog haar eerste setverlies van het toernooi.

In de derde set werd Williams opnieuw meteen gebroken. In de tweede servicegame van Williams liet Koeznetsova vervolgens drie breakpunten onbenut. In het restant van de set hervond Williams haar vorm en stelde orde op zaken.

Errani

Williams is door de overwinning tegen Koeznetsova al 29 partijen op rij ongeslagen. In de halve finale treft ze Sara Errani.

De Italiaanse versloeg in haar kwartfinale, die bol stond van de breaks, Agnieszka Radwanska met 6-4 en 7-6. De Poolse was als vierde geplaatst in Parijs.

Lees alles over Roland Garros op de special van NUsport