Parzival zal later deze maand niet van start gaan tijdens CHIO Rotterdam. Bij het paard waarmee Adelinde  Cornelissen vorig jaar olympisch zilver veroverde is een hartritmestoornis geconstateerd.

Dat zei bondscoach Wim Ernes van het dressuurteam dinsdag.

"Parzival had conditionele klachten, hij kon het werk niet volhouden en was niet zo actief als gebruikelijk. Teamveterinair Jan Greve heeft hem afgelopen zaterdag onderzocht. Parzival bleek hartritmestoornissen te hebben."

Parzival is doorverwezen naar de Universiteitskliniek in Gent. "Hij zal nog een paar dagen in Gent blijven en volgens teamveterinair Jan Greve zal het herstel dan nog enkele weken duren. Daarna kan de training weer rustig opgepakt worden."

Cornelissen liet eerder dit jaar weten dat het EK dressuur in het Deense Herning van eind augustus een van haar grote doelen is voor 2013.

Erens heeft Edward Gal met Glock's Undercover, Hans Peter Minderhoud met Glock's Romanov, Patrick van der Meer met Uzzo en Madeleine Witte-Vrees met Blom's Wynton geselecteerd voor de landenwedstrijd.

CHIO Rotterdam wordt tussen 19 en 23 juni gehouden. Bondscoach Rob Ehrens van de springruiters heeft zijn team nog niet definitief, maar zeker is dat Jur Vrieling en VDL Bubalu aan de start komen.