Joop Alberda gaat aan de slag bij de atletiekunie. De voormalig bondscoach van de volleyballers is per direct benoemd tot interim technisch directeur.

De 61-jarige Alberda gaat de technische staf aansturen en zal de huidige topsportprogramma's onder de loep nemen. Daarnaast gaat hij de atletiekunie adviseren over de toekomstige invulling van de technische staf.

Alberda was eerder dit jaar al drie maanden als adviseur in dienst bij de roeibond. Hij zette bij deze bond een nieuw topsportsysteem op.

De roeiers wonnen afgelopen weekeinde bij de EK in Sevilla zeven medailles. Alberda was eerder ook werkzaam in de wielerwereld.

John Bos

Alberda kijkt uit naar zijn nieuwe functie. ''Atletiek verdient een grote plaats in de Nederlandse sportwereld. Coaches en topatleten verdienen een professionele omgeving die hen in staat stelt te presteren. Om daar een bijdrage aan te kunnen leveren is een voorrecht'', aldus Alberda.

De huidige technisch directeur Peter Verlooy is vanwege een nieroperatie al enige tijd afwezig bij de bond. De werkzaamheden werden sinds maart waargenomen door John Bos, algemeen directeur ad-interim en Willem van de Worp, topsportmanager. Nu zal Alberda dit gaan doen.

Jan Willem Landré, algemeen directeur Atletiekunie, is blij met deze oplossing. ''Ik acht het van groot belang dat de sleutelpositie van technisch directeur binnen de Atletiekunie bezet wordt. Ik ben verheugd dat we in de persoon van Joop Alberda een ervaren technisch directeur aantrekken, die binnen de Nederlandse sport en daarbuiten zijn sporen heeft verdiend.''