Ola Toivonen is niet blij met de handelwijze van PSV. De Zweed heeft van de club te horen gekregen dat hij zich na de zomer bij Jong PSV moet melden als hij zijn aflopende contract niet verlengt. 

''Ik vind deze houding van PSV respectloos'', aldus Toivonen in de Zweedse krant Aftonbladet.

''Ik heb geen idee hoe dit gaat aflopen. Maar ik ga geen nieuw contract tekenen. De verandering van het beleid komt voor mij op een erg ongelukkig moment.''

De nieuwe coach Phillip Cocu en technisch manager Marcel Brands hebben Toivonen onlangs laten weten dat hij zonder contractverlenging in de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet bij het eerste elftal welkom is. PSV wil hiermee voorkomen dat spelers zonder vergoeding naar een andere club kunnen overstappen.

Toivonen won maandag met Zweden een oefenwedstrijd tegen Macedonië met 1-0. Hij viel een half uur voor tijd in bij de thuisploeg in Malmö.

Pieters

Voor Erik Pieters, wiens contract eveneens volgend jaar afloopt, dreigt dezelfde situatie. "Ik heb nog een jaar en weet dat er regels aan vastzitten dat je anders bij het tweede terechtkomt", zei hij vorige week tegen NUsport.

Veel belangstelling van andere clubs voor Pieters is er nog niet. Twee jaar geleden werd hij nog begeerd door Newcastle United. "Nu is dat anders."