Miami Heat heeft maandag de finale van de NBA bereikt. In een allesbeslissende zevende wedstrijd tegen de Indiana Pacers werd het 99-76.

Daarmee werd de eindstand in de best-of-seven-serie in de finale van de Eastern Conference bepaald op 4-3. De Pacers stonden na het eerste kwart nog met 21-19 voor in Miami, maar daarna heerste de titelverdediger.

Indiana oogde nerveus, terwijl Miami goed verdedigde. Als de thuisploeg in de beginfase nauwkeuriger met de kansen was omgegaan, was het duel al eerder beslist.

Dwyane Wade had één van zijn beste wedstrijden in de reeks. Hij eindigde met 21 punten en negen rebounds. LeBron James was met 32 punten het meest productief.

Miami greep meer rebounds en leverde de bal minder vaak in dan de opponent. De Pacers kwamen uit op 21 turnovers (de bal weggegeven door een fout) tegen elf voor Miami.

Paul George, die in het vierde kwart zijn zesde fout oppikte, eindigde namens Indiana met zeven punten en zeven rebounds. David West zorgde voor veertien punten, maar miste ook veel schoten. Roy Hibbert finishte op achttien punten.

Spurs

Heat stuit in de finale op de San Antonio Spurs, die een week geleden al definitief afrekenden met de Memphis Grizzlies: 4-0.

De eerste wedstrijd in Miami wordt op donderdag afgewerkt. De Heat hebben nu sinds 2010/2011, het tijdperk van de 'Big Three' (James, Wade en Chris Bosh), altijd de finale bereikt.

Wade was opgelucht na de geslaagde missie. ''Je mag er nooit vanuit gaan dat het wel even gaat lukken. Het is bijzonder om voor de derde keer op rij in de finale te staan. Wat er in de andere wedstrijden is gebeurd, was niet meer belangrijk. Het ging om dit duel en we gaan weer naar de finale.''

Lees voor uitgebreide coverage van alle Amerikaanse sporten dagelijks www.usasports.nl en bekijk ESPN America, www.espnamerica.com.