De als derde geplaatste Victoria Azarenka heeft zich maandag moeiteloos geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. In de vierde ronde rekende ze af met de Italiaanse oud-winnares Francesca Schiavone 6-3 en 6-0.

De Wit-Russische had alleen in de eerste set moeite met de bijna 33-jarige Italiaanse veterane. Ondanks de duidelijke setstand moest Azarenka twee keer haar service inleveren. De nummer drie van de wereldranglijst wist daar echter maar liefst vier breaks tegenover te stellen.

In de tweede set begon Azarenka beter te serveren en kwam ze in haar eigen servicebeurt nauwelijks meer in de problemen. Ze liep dankzij een dubbele break snel uit naar een 4-0 voorsprong alvorens Schiavone weer enige grip op de Wit-Russische wist te krijgen.

Ongeslagen

Ondanks breakkansen in de vijfde game lukte het de winnares van 2010 niet nog enige spanning terug te brengen in de wedstrijd. In de laatste game van de wedstrijd leverde Schiavone voor de zevende keer haar service in. De Italiaanse wist slechts één van haar acht servicebeurten te winnen.

In de kwartfinale treft Azarenka de winnarres van het duel tussen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en de als twaalfde geplaatste Russische Maria Kirilenko. Zij spelen later vandaag hun vierde rondepartij.

Azarenka schreef in 2013  al de Australian Open op haar naam. In Grand Slam-verband is ze dit kalenderjaar daarom nog ongeslagen. In de derde ronde moest de Wit-Russische wel een set afstaan aan de Française Alize Cornet.

Kirilenko

In de kwartfinale treft Azarenka de als twaalfde geplaatste Maria Kirilenko die in de vierde ronde afrekende met Bethanie Mattek-Sands. De Russin had de nodige moeite met de taaie Amerikaanse.

Kirilenko schreef de eerste set, waarin Mattek-Sands op het oog wegens misselijkheid een medische behandeling nodig had, met 7-5 op haar naam nadat ze met 3-0 achter stond. De tweede set, waarin Kirilenko juist behandeld werd aan een pijnlijke schouder, verliep sneller: 6-4.