Erevoorzitter en clubicoon Franz Beckenbauer van Bayern München acht het niet uitgesloten dat de Duitse topclub komend seizoen opnieuw de triple wint.

"Ik kan me heel goed voorstellen dat we het kunstje van dit jaar herhalen in de toekomst. Waarom niet? Misschien al wel volgend seizoen", zegt Beckenbauer in de Münchner Tageszeitung, twee dagen nadat Bayern ook de beker veroverde. "Moet je eens kijken wie onze nieuwe trainer wordt."

Beckenbauer doelt op de komst van Josep Guardiola. "Er valt niet zoveel te verbeteren. Veel veranderen zal hij ook niet, misschien in tactisch opzicht een paar dingen. Hij erft een elftal met alleen maar winnaars. Momenteel is Bayern de beste club ter wereld. Als je op zo'n dominante wijze de Champions League wint..."

"Misschien is er een periode van Bayern-hegemonie aangebroken in Europa. De voorwaarden daarvoor zijn aanwezig. We krijgen Mario Götze erbij, misschien komt Robert Lewandowski nog. Dan hebben we extreem veel keus, eigenlijk zijn er twee elftallen."

Volgens 'Der Kaiser' hebben de spelers van Bayern zich onsterfelijk gemaakt door in één seizoen de landstitel, de beker en de Champions League te winnen.

"En trainer Jupp Heynckes helemaal. We moeten eigenlijk een gedenkteken voor hem maken in München. Een monument op de Marienplatz."