Bradley Wiggins moet zichzelf snel nieuwe doelen stellen, wil hij nog op zijn oude niveau terugkomen.

Dat zegt de oud-ploegleider van de Brit bij Team Sky Shane Sutton tegenover The Guardian.

"Wiggins bevindt zich op een kruispunt in zijn loopbaan. Dit is absoluut een crisissituatie. Wat doet dit mentaal met hem? Ik heb geen idee", aldus Sutton over het nieuws dat de renner zijn titel in de Tour vanwege een blessure niet kan verdedigen.

Volgens Sutton moet Wiggins de komende tijd een voorbeeld nemen aan Cadel Evans. "Hij kende vorig jaar een zware periode, maar heeft zich teruggeknokt om uiteindelijk op 36-jarige leeftijd op het podium te staan in de Giro."

Zoiets moet Wiggins ook willen. "Hij moet zo snel mogelijk nieuwe doelen hebben. Een reden om hem terug te krijgen op zijn fiets. Het beste zou zijn om de Vuelta te rijden ter voorbereiding op het WK tijdrijden, een wedstrijd die hij nog nooit won", vervolgt Sutton die denkt dat het successeizoen van Wiggins hem nu parten speelt.

"Wiggins moet nu proberen te improviseren. Dingen op een andere manier zien te doen met hetzelfde resultaat. Hij is als een spons die gebruikt is om een auto mee te wassen, maar nu helemaal uitgedroogd is."

Lees alles over wielrennen op NUsport