PSV stuit in de derde voorronde van de Champions League op PAOK Saloniki, Red Bull Salzburg, Nordsjaelland, Grasshoppers of Zulte Waregem.

De Griekse ploeg pakte zondag het laatste beschikbare ticket door in de laatste play-off-wedstrijd in de nationale competitie te zegevieren bij PAS Giannena: 1-2.

PSV is bij de loting op 19 juli geplaatst en treffen daarom op een op papier mindere tegenstander.

Als de Eindhovenaren die tweestrijd goed doorkomen, hebben ze die status in de vierde en laatste voorronde naar alle waarschijnlijkheid niet.

Als Olympique Lyon en/of Zenit St. Petersburg niet vroegtijdig uitgeschakeld worden, moet de ploeg van de nieuwe coach Phillip Cocu tegen die clubs of Arsenal, AC Milan en Schalke 04 kwalificatie voor het 'miljoenenbal' af zien te dwingen.

Mocht Lyon of Zenit niet tot de vierde voorronde doordringen, dan treft PSV, afhankelijk van de andere uitslagen in de derde voorronde, tegenstanders als Real Sociedad, Paços de Ferreira, Metalist Charkiv en Fenerbahçe.

De duels in de derde voorronde worden afgewerkt op 30/31 juli en 6/7 augustus, terwijl de wedstrijden in de vierde kwalificatieronde op 20/21 augustus en 27/28 augustus op het programma staan.

Lees alles over de Champions League op NUsport