De hockeyers van Rotterdam zijn zondag landskampioen geworden. De ploeg van coach Reinoud Wolff won in het derde en beslissende finaleduel van Oranje Zwart (OZ): 3-2. 

Simon Child, Timo Kranstauber en Bas Campbell tekenden voor de Rotterdamse treffers. Het laatste doelpunt viel 6,5 minuut voor tijd.

OZ kwam twee keer op voorsprong. Eerst benutte Rob Reckers een strafcornervariant, maar die voorsprong werd teniet gedaan door Child. Vervolgens kwam de thuisploeg op 2-1 door een tip-in van Niek van der Schoot. Een rake knal van Kranstauber uit een strafcorner bracht Rotterdam echter opnieuw langszij. Vlak daarna bezorgde Campbell Rotterdam met een tip-in de titel.

Het had weinig gescheeld of de wedstrijd was gelijk geëindigd. In de slotminuut kreeg OZ een strafcorner die via een voet van een Rotterdammer voor de stick van Rizwan Muhammad belandde. 

De Pakistaan haalde uit en scoorde, maar toen was er al gefloten voor een nieuwe strafcorner waar voordeel op zijn plaats was geweest. Mink van der Weerden pushte vervolgens voorlangs, waarna direct het eindsignaal volgde.

Primeur

Het is voor Rotterdam de eerste landstitel in de clubhistorie. De havenstedelingen stonden nog nooit op de hoogste trede van het podium.

Vorig seizoen eindigde de ploeg bovenaan in de reguliere competitie, maar werd in de play-offs in de finale verloren van Amsterdam. Datzelfde scenario overkwam Oranje Zwart dit seizoen.