De Nederlandse roeiers hebben zondag bij de Europese kampioenschappen in Sevilla de titel veroverd in de vier zonder stuurman. 

Boaz Meylink, Mechiel Versluis, Kaj Hendriks en Robert Lücken kwamen na een knappe inhaalrace als eerste over de finish. Ze eindigden voor de viertallen uit Roemenië en Duitsland.

Het was een bijzondere prestatie voor de mannen in de vier zonder. ''Ik ben voor het eerst winnend over de streep gegaan'', zei Hendriks na afloop tegen de NOS. ''Ik ben er al sinds 2009 bij. Dit is wel super lekker.''

In het begin liep het niet helemaal naar behoren. Hendriks: ''Het was heel spannend, want we maakten een mishaal. Maar gelukkig hebben we daarna een voor een onze tegenstanders opgegeten. Dit is super gaaf.''

Mannen acht

De mannen acht veroverde een bronzen medaille. David Kuiper, Govert Viergever, Boudewijn Roell, Vincent van der Want, Sjoerd de Groot, Ruben Knab, Gerbren Spoelstra en Thomas Doornbos roeiden achter olympisch kampioen Duitsland en Polen naar de derde plaats.

De Nederlandse roeisters wonnen bij de Europese titelstrijd zilver in de dubbel vier. Wianka van Dorp, Sophie Souwer, Lisa Scheenaard en Nicole Beukers maakten tijdens de race een indrukwekkende opmars. Alleen de vrouwen uit Duitsland konden ze niet meer achterhalen. Italië pakte het brons.

Rogier Blink en Mitchel Steenman wonnen in Sevilla brons in de twee-zonder-stuurman. Het Nederlandse duo eindigde achter de Serviërs Bedik/Stojic en het Poolse tweetal Gutorski/Godek.

Skiff

Marie-Anne Frenken finishte eveneens als derde in de lichte skiff. Ze moest de Griekse Aikaterini Nikolaidou en de Oostenrijkse Michaela Taupe-Trär voor zich dulden.

Ook Roel Braas behaalde de bronzen medaille in Sevilla. In de finale van de skiff finishte hij achter de Tsjech Ondrej Synek en de Duitser Marcel Hacker.

Bij de vrouwen roeide Inge Janssen op hetzelfde onderdeel eveneens naar de derde plaats. Ze moest na een knappe eindsprint alleen de de Tsjechische Mirka Knapkova en de Oostenrijkse Magdalena Lobing voor laten gaan.

De Nederlandse equipe behaalde hiermee in al de zeven finales waarin ze meedeed in Spanje een medaille.