Arjen Robben staat voor de tweede keer in een week tijd aan de aftrap van een finale. De 29-jarige aanvaller uit Bedum neemt het zaterdagavond in Berlijn met Bayern München op tegen VfB Stuttgart, met als inzet de Duitse beker.

Vorige week maakte Robben op Wembley het winnende doelpunt in de finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund (2-1).

Trainer Jupp Heynckes heeft twee wijzigingen aangebracht in zijn elftal ten opzichte van het duel met Dortmund.

De Braziliaanse verdediger Dante, die zich moest melden bij de nationale ploeg, is vervangen door Daniël Van Buyten. Mario Gomez krijgt in de spits de voorkeur boven Mario Mandzukic.

Triple

Bayern München gaat in het Olympisch Stadion van Berlijn voor de zestiende winst van de DFB-Pokal, Stuttgart hoopt te stunten door voor de vierde keer de Duitse beker te veroveren.

De 'Rekordmeister' kan de eerste Duitse club worden die de 'Triple' pakt: landstitel, beker en Champions League. Ongeacht de uitslag van de bekerfinale wordt Bayern München zondag gehuldigd op de Mariënplatz in het centrum van de stad. De eindstrijd van de DFB-Pokal begint om 20.00 uur.