José Mourinho heeft zaterdag zijn laatste wedstrijd als trainer van Real Madrid gewonnen. Thuis tegen Osasuna werd het 4-2.

Bekijk de samenvatting

Gemakkelijk ging het allemaal niet voor de 'Koninklijke' tegen Osasuna. De club uit Pamplona vocht zich in het Estadio Santiago Bernabéu terug van een 2-0 achterstand, maar uiteindelijk wonnen de Madrilenen alsnog: 4-2.

Gonzalo Hiquain maakte in de 35e minuut de 1-0, kort daarna verdubbelde Mickaël Essien de score. Kort na rust werd de stand weer gelijk getrokken. Roberto Torres maakte de aansluitingstreffer en Alvaro zorgde voor de gelijkmaker.

Uiteindelijk hielpen Karim Benzema (3-2) en José Callejon (4-2) de thuisploeg aan de zege. Die moeizame zege paste wel in het turbulente seizoen van Real Madrid. 

Erelijst

De ploeg van Mourinho won begin dit jaar nog wel de Spaanse Supercup, maar moest de landstitel afstaan aan FC Barcelona en verloor in de Spaanse bekerfinale van Atlético Madrid. In de Champions League strandde Real Madrid in de halve finales.

Daardoor blijft zijn erelijst in de Spaanse hoofdstad beperkt tot één landstitel (2011-2012), een Spaanse beker en Supercup.

Hoewel het contract van Mourinho in Madrid nog drie jaar doorloopt, besloten beide partijen daar vorige week na langdurige speculaties deze zomer al een einde aan te maken. 

Chelsea

Het was een publiek geheim dat de vijftigjarige Portugees overhoop lag met enkele invloedrijke spelers van de 'Koninklijke', zoals doelman Iker Casillas en Sergio Ramos. 

De verwachting is dat Mourinho op korte termijn bekend maakt terug te keren bij Chelsea, de Engelse club waarmee hij eerder al succesvol was.