De afgelopen maand als actief hockeyer gestopte Teun de Nooijer wil in de toekomst coach worden.

Dat vertelde de 37-jarige recordinternational zaterdag in het programma BNR Sportzaken. "Het begint heel logisch te voelen dat het die kant op gaat", zei De Nooijer.

De tweevoudig olympisch kampioen zette twee weken geleden een punt achter zijn loopbaan met de winst van de Euro Hockey League met Bloemendaal, de club waarvoor hij twintig jaar speelde in de hoofdklasse.

De Nooijer gaf toen al toe dat hij even zal moeten 'afkicken' van zijn bestaan als (prof)hockeyer. ''Ik heb twintig jaar geleefd en gedacht als topsporter. Het zal in het begin niet eenvoudig zijn om een nieuw levensritme te vinden. Vooral de spanning die je voor dit soort topwedstrijden voelt, zal ik gaan missen. Die zal moeilijk ergens anders in te vinden zijn."

Nu lijkt hij die spanning te gaan zoeken in het coachen. "Een aantal jaar geleden had ik waarschijnlijk gezegd: dat gaat ‘m niet worden", zei De Nooijer tegen BNR. "Het komt door mijn kinderen. Toen ben ik begonnen met coachen. Je ziet ze op het veld bezig en je denkt: 'Ik weet ook nog wel wat leuke oefeningen'. Vervolgens hadden ze een coach nodig, dus waarom niet?"

De oud-international zal zijn eerste stappen in het coachen ook zetten bij de jeugd. Hij weet nog niet wanneer hij hiermee zal beginnen, maar dit weekend zal hij erover in gesprek gaan met Bloemendaal.