Titelverdedigster Maria Sjarapova heeft zich zaterdag geplaatst voor de achtste finales op Roland Garros. De als tweede geplaatste Russische was in twee sets te sterk voor de Chinese Jie Zheng: 6-1 en 7-5.

Sjarapova leek in het eerste bedrijf op weg naar een simpele zege, maar kreeg het in de tweede set erg lastig. De Siberische had grote moeite met haar service, slechts 57% van haar eerste services gingen in gedurende de partij, en Zheng kwam op 5-4. Daarna won Sjarapova echter drie games op rij om de partij te beslissen.

De voormalig nummer één van de wereld speelde slordig met 34 ongewongen fouten tegenover 25 winners. De Chinese wist het hele duel echter maar acht winnende slagen te produceren.

Opvallend was dat Sjarapova al haar acht breekkansen benutte. Haar tegenstandster verzilverde maar drie van haar elf mogelijkheden.

Sloane Stephens

De winnares van vorig jaar treft in de volgende ronde de als zeventiende geplaatste Sloane Stephens. De twintigjarige Amerikaanse had drie sets nodig tegen de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic: 6-4 6-7 (5) en 6-3.

Stephens evenaarde zo haar prestatie van vorig jaar, toen ze ook de achtste finales haalde op het tweede Grand Slam van het jaar. Ze brak dit jaar definitief door met een plek in de halve finales bij het Australian Open.