De Nederlandse wielerploeg Blanco Pro Cycling heeft in het Amerikaanse bedrijf Belkin een nieuwe hoofdsponsor gevonden.

De Telegraaf meldt zaterdagochtend dat de firma voor tweeënhalf jaar heeft getekend.

Belkin zal vanaf de komende Tour de France, die op zaterdag 29 juni van start gaat, op de shirts van de Nederlandse ploeg staan. Bij de start van de Ronde van Frankrijk op Corsica zal de nieuwe hoofdsponsor ook worden gepresenteerd.

Team Blanco is de voormalige Rabobankploeg. De Nederlandse bank stopte aan het eind van vorig jaar de sponsoring vanwege de dopingperikelen in de wielersport en sindsdien ging de Nederlandse ploeg sponsorloos door het leven. De Rabobank kwam dit jaar overigens nog wel de financiële verplichtingen na.

Algemeen directeur Richard Plugge liet eerder al in NUsport magazine weten dat de Tour de France het kantelpunt zou worden voor de ploeg. De deadline voor het vinden van een nieuwe hoofdsponsor lag tegen het einde van juli.

Plugge gaf ook aan dat de ploeg vijftien tot 22 miljoen euro per jaar nodig had om aan de ambities - een plek bij de beste acht ploegen in de World Tour - te voldoen.

Belkin is een bedrijf dat accessoires en innovatieve producten vervaardigt voor onder meer mobiele telefoons, tablets en computers. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd bij Schiphol.