Robin Haase is er vrijdag niet in geslaagd de derde ronde te bereiken op Roland Garros. De 26-jarige Nederlander verloor met 6-4, 4-6, 6-4 en 6-3 van Jerzy Janowicz.

In de eerste set overleefde Haase bij 3-3 drie breakpoints. Maar bij 4-4 werd de 26-jarige Nederlander alsnog gebroken door de 22-jarige Pool, die als 21e geplaatst is in Parijs.

In de tweede set werd Haase in de openingsgame al gebroken, maar herstelde meteen tot 1-1. Bij 3-3 sloeg Janowicz opnieuw toe op de service van Haase, maar meteen volgde een rebreak van de Nederlander die vervolgens met een break bij 5-4 de set naar zich toe sleepte.

In het derde bedrijf volstond een break in de vijfde game voor Janowicz om de set te pakken. De set daarop kreeg Haase twee breaks te verwerken. Hij wist daar geen breaks tegenover te stellen.

Met het verlies van Haase zijn alle Nederlanders in het enkelspel uitgeschakeld. In de eerste ronde viel het doek voor Arantxa Rus, Kiki Bertens en Thiemo de Bakker. Igor Sijsling strandde net als Haase in de tweede ronde.