Miami Heat is nog één zege verwijderd van een derde achtereenvolgende optreden in de finale van de NBA.

De ploeg van coach Erik Spoelstra won donderdag met 90-79 van de Indiana Pacers en bepaalde daarmee de stand in de best-of-seven-serie in de finale van de Eastern Conference op 3-2.

LeBron James had met dertig punten, acht rebounds en zes assists een groot aandeel in de zege van de thuisploeg. Udonis Haslem zorgde voor zestien punten. Met 27 punten was Paul George het meest productief aan de zijde van Indiana.

De Pacers stonden op een bepaald moment met zeven punten voor, maar hadden in het derde kwart geen antwoord op het spel van de Heat. Alleen James maakte in die periode al meer punten dan de Pacers als geheel: zestien om dertien.

Grootheid

"In dit kwart liet LeBron zien wat een grootheid hij is'', zei Spoelstra na afloop. "Hoe hij het doet, lijkt allemaal zo gemakkelijk."

"Het is een beetje zoals in mijn tijd bij Cleveland Cavaliers. Maar ik kijk steeds of de jongens mij kunnen volgen en ik probeer ze zoveel mogelijk in de goede richting te leiden", aldus James.

Wedstrijd zes in deze serie wordt zaterdag gespeeld in Indianapolis. De San Antonio Spurs zijn al zeker van een optreden in de NBA-finale.