Lewis Hamilton maakt zich meer zorgen om zijn eigen presteren dan om de opschudding over de test die zijn ploeg Mercedes heeft afgewerkt.
 

Dat bericht Autosport.com. "Ik moet me op mijn eigen presteren focussen, proberen mijn zaken op orde te krijgen", zei de Brit die afgelopen weekend bij de Grand Prix van Monaco voor de derde keer op rij verslagen werd door zijn teamgenoot Nico Rosberg. Hamilton finishte als vierde.

De FIA, het overkoepelende internationale autosportorgaan, gaat onderzoek doen naar de geheime test die Mercedes eerder deze maand heeft afgewerkt op het Circuit de Catalunya. De test zou zijn uitgevoerd op verzoek van bandenleverancier Pirelli.

Het is voor Formule 1-teams al jaren verboden om te testen tijdens het seizoen. Als er al wordt getest, is sprake van een gezamenlijke test.

Hamilton: "Ik ben niet bang voor het onderzoek. Dat is iets waar het team zich mee bezig moet houden. Ik heb genoeg andere dingen om over na te denken en te verbeteren en ik neem de tijd om dat te doen."

"Aan het team en de wagen valt niet veel meer te verbeteren. Ik moet vooral mezelf verbeteren."