Jo-Wilfried Tsonga staat in de derde ronde van Roland Garros.

De Fransman boekte woensdag een regelmatige overwinning op de Fin Jarkko Nieminen: 7-6 (6), 6-4 en 6-3.

In de eerste ronde hoefde Tsonga ook al geen set af te staan aan Aljaz Bedene.

De Fransman neemt het in de zestiende finales op tegen zijn landgenoot Jérémy Chardy of de Spanjaard Roberto Bautista Agut.

De laatste Franse winnaar in het enkelspel bij de mannen van Roland Garros was Yannick Noah in 1983.

Ferrer

David Ferrer verschafte zich ook eenvoudig toegang tot de derde ronde. 

De als vierde geplaatste Spanjaard had op Court 2 geen kind aan zijn landgenoot Albert Montanes: 6-2, 6-1 en 6-3.

Ferrer, die in 2012 de halve eindstrijd bereikte, verloor in de eerste ronde tegen de Australiër Marinko Matosevic ook al geen set.

Ferrer treft in de volgende ronde zijn landgenoot Feliciano Lopez, die afrekende met de Portugees João Sousa: 3-6, 6-3, 6-4 en 6-4.

Cilic

Ook de als tiende geplaatste Marin Cilic bereikte de derde ronde. Hij won met 6-4, 6-2 en 6-2 van de pas achttienjarige Australiër Nick Kyrgios. Cilic stuit in de derde ronde op Viktor Troicki. De Serviër versloeg de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver moeizaam met 4-6, 7-6 (4), 6-0, 6-7 (7) en 6-4.

Marcos Bahdatis moest woensdag nog zijn eerste ronde partij afmaken tegen Benoît Paire, die dinsdag vanwege de regen werd gestaakt. De Cyprioot verloor uiteindelijk met 3-6, 7-6, 6-4 en 6-4 van de Fransman.

Tipsarevic

Janko Tipsarevic voegde zich pas bij de laatste 64. De nummer acht van de plaatsingslijst had aan drie sets genoeg om de Fransman Nicolas Mahut te verslaan: 6-2, 7-6 (4) en 6-1.

In de tweede ronde is Fernando Verdasco de tegenstander van Tipsarevic.

Lees alles over Roland Garros op de special van NUsport