Pierre van Hooijdonk keert terug bij Feyenoord. Met ingang van het nieuwe seizoen gaat de 43-jarige oud-spits samen met Patrick Lodewijks het gedeelde beloftenelftal van Feyenoord en Excelsior coachen.

Van Hooijdonk speelde verdeeld over twee periodes vier seizoenen voor Feyenoord. Hij won met de Rotterdamse club in 2002 de UEFA Cup.

''Natuurlijk is het voor mij bijzonder om in een nieuwe rol terug te keren bij Feyenoord'', aldus Van Hooijdonk op de clubsite.

''Ik kijk er naar uit om bij de beloften aan de slag te gaan, omdat het voor mij een mooie gelegenheid is om te kijken of ik echt het coachvak in wil.''

In 2008 behaalde Van Hooijdonk zijn trainersdiploma TC1. In 2011 was hij assistent-bondscoach bij het nationale elftal van Turkije en trainer van het Turkse B-elftal.

''Het is voor Feyenoord een goede zaak dat iemand als Van Hooijdonk, die grote verdiensten heeft gehad bij de club, weer hier aan de slag gaat'', zegt technisch directeur Martin van Geel.

''Wij zijn er blij mee dat we iemand van zijn statuur kunnen toevoegen aan de staf van Jong Feyenoord/Excelsior.'' Van Hooijdonk twitterde zelf dat hij de mogelijkheid krijgt om regelmatig met Van Geel mee te lopen.

Lodewijks had het afgelopen seizoen samen met Giovanni van Bronckhorst Jong Feyenoord/Excelsior onder zijn hoede.