De Miami Heat hebben in de finale van de Eastern Conference tegen de Indiana Pacers een 2-1 voorsprong genomen. De titelverdediger in de NBA zegevierde zondag met 114-96.

Halverwege had Miami al een marge van veertien punten opgebouwd in Indianapolis. De Pacers brachten de achterstand terug tot 74-67, maar daarna pakte Heat de draad weer op.

LeBron James zorgde voor 22 punten namens de Heat. Dwyane Wade en Udonis Haslem voegden daar respectievelijk achttien en zeventien punten aan toe.

Met 21 punten was David West de meest productieve speler aan de zijde van de Pacers. Roy Hibbert noteerde twintig punten en zeventien rebounds. Indiana had moeite met Miami's verdediging, die een stuk strakker was dan in de eerste twee ontmoetingen.

De vierde wedstrijd in deze serie wordt dinsdag gespeeld in Indianapolis.

De winnaar van de confrontatie stuit in de NBA-finale op de San Antonio Spurs of de Memphis Grizzlies. Na drie wedstrijden in deze serie koesteren de Spurs een 3-0 voorsprong.

Lees voor uitgebreide coverage van alle Amerikaanse sporten dagelijks www.usasports.nl en bekijk ESPN America, www.espnamerica.com.