Go Ahead Eagles keert komend seizoen na ruim zeventien jaar terug in de eredivisie. De club uit Deventer kon zich in de finale van de play-offs een 1-0 nederlaag tegen FC Volendam permitteren na de 3-0 overwinning in de eerste wedstrijd.

Jack Tuyp maakte uit een vrije trap al na vijftien minuten de openingstreffer voor de thuisploeg.

De aanvoerder van de Volendammers jutte daarna, terwijl hij terugliep naar eigen helft, het thuispubliek op om nog wat luidruchtiger de eigen favorieten aan te moedigen. Hij geloofde op dat moment zeker nog in een sensatie.

Volendam kon echter geen passend vervolg geven aan de zo gewenste vroege openingstreffer. Go Ahead bleef goed overeind en kreeg in de 27e minuut een mooie kans op de gelijkmaker. Jop van der Linden schoot van dichtbij over de lat. Aan de andere kant knalde Raymond Fafiani op de paal.

Na de rust gooide FC Volendam nog wat meer opportunisme in het spel, maar tot grote kansen leidde dat niet. In de slotfase waren Tuyp en Leon Tol nog wel dicht bij 2-0, maar de Eagles haalden verder ongeschonden het promotiefeest.

Beul

Ook in de reguliere competitie was de ploeg van coach Erik ten Hag al de beul van FC Volendam. De Noord-Hollanders verloren op de laatste speeldag met 3-1 in Deventer en zagen daardoor sc Cambuur de titel in de Jupiler League en daarmee het rechtstreekse promotieticket grijpen.

Go Ahead was in de jaargang 1995/1996 voor het laatst actief op het hoogste niveau. Komend seizoen spelen er voor het eerst vier clubs uit Overijssel in de eredivisie. Ook FC Twente, Heracles Almelo en PEC Zwolle komen uit in de hoogste afdeling.