De Grand Prix van Monaco is zondagmiddag tijdelijk stilgelegd nadat Marussia-rijder Max Chilton de Williams van Pastor Maldonado tegen de muur reed. Omdat de bandenmuur gerepareerd moet worden en de auto verwijderd, besloten de marshalls de rode vlag te zwaaien.

Maldonado ging vlak voor de befaamde Tabac-bocht naast Chilton rijden, terwijl inhalen daar eigenlijk niet mogelijk was. De Brit leek daarentegen ook naar rechts te sturen waardoor de Venezolaan hard tegen de zijkant knalde.

De race werd na een oponthoud van een klein half uur weer hervat vanachter de safety car hervat.

Het gehele veld werd teruggeleid naar de startgrid waar de auto's onder handen worden genomen door de pitcrews. Zo maken de meeste teams van de gelegenheid gebruik om de banden te wisselen.

Safety Car

De race in het vorstendom werd na dertig rondes al een keer eerder onderbroken toen de remmen van de Ferrari van Felipe Massa blokkeerden en de Braziliaan hard uit de bocht schoot.

De wedstrijdleiding besloot op dat moment de safety car voor een viertal rondes de baan in te sturen terwijl het puin van de Italiaanse auto weggeruimd werd.