De FIA, het overkoepelende internationale autosportorgaan, gaat onderzoek doen naar een geheime test die Mercedes eerder deze maand heeft afgewerkt op het Circuit de Catalunya.

Dat bericht Autosport.com. Enkele teams zouden aan de bel hebben getrokken bij de FIA nadat er foto's op Twitter circuleerden van testende wagens van Mercedes.

De test zou zijn uitgevoerd op verzoek van bandenleverancier Pirelli. Aangezien de renstal van Lewis Hamilton en Nico Rosberg in de laatste races problemen had met de snelle bandenslijtage, is dit nieuws een doorn in het oog voor de concurrentie.

Het is voor Formule 1-teams al jaren verboden om te testen tijdens het seizoen. Als er al wordt getest, is sprake van een gezamenlijke test.

Mercedes zou ervan overtuigd zijn dat alles volgens de regels is verlopen omdat Pirelli een team mag vragen om te helpen bij het testen onder bepaalde omstandigheden.

"Mercedes heeft absoluut geen voordeel gehaald", aldus Pirelli's motorsportdirecteur Paul Hembery. "Het is compleet volgens de regels dat we duizend kilometer de banden testen met een team."

Volgens Hembery was de test voor negentig procent bedoeld voor de banden voor 2014.