De Nederlandse beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Sophie van Gestel hebben zaterdag het Grand Slam-toernooi in Corrientes op hun naam geschreven. 

Het talentvolle duo rekende in de finale in twee sets (21-17 21-19) af met Agatha Bednarczuk en Maria Antonelli uit Brazilië.

Het is voor de beachvolleybalsters hun eerste overwinning op de World Tour. Ze versterken hiermee hun eerste plaats op de wereldranglijst. Meppelink (23) en Van Gestel (21) eindigden bij de eerste twee mondiale toernooien van dit jaar, in Fuzhou en Sjanghai, als vierde.

Geweldig

In Argentinië kregen de twee dan toch hun felbegeerde podiumplaats. ''Het is zo geweldig om dit toernooi te winnen, onze eerste gouden plak in een Grand Slam. We hebben erg goed gespeeld."

"Er zaten een paar zware wedstrijden bij, maar we zijn er in blijven geloven dat we konden winnen'', aldus Meppelink. Van Gestel kon het nauwelijks geloven. ''Goud! Ongelooflijk, maar we zijn zo ontzettend blij.''

Van Gestel en Meppelink vormen sinds 2012 een duo. Ze wisten zich in hun eerste jaar te plaatsten voor de Olympische Spelen in Londen, waar ze als negende eindigden. De twee begonnen dit seizoen sterk door in Antalya een toernooi uit de Europese Tour te winnen. Op het mondiale niveau trokken ze deze lijn door en haalden in Argentinië voor de derde keer op rij de halve finales. Na twee mislukte pogingen was het dan toch raak.