Het Braziliaanse talent Neymar da Silva Santos Júnior, kortweg Neymar, heeft zijn keuze gemaakt: hij tekent aanstaande maandag een contract bij FC Barcelona. Dat maakte de aanvaller zaterdag zelf bekend.

''Mijn familie en vrienden zijn al langer op de hoogte, maandag onderteken ik een contract bij Barcelona. Ik wil de fans van Santos bedanken voor de negen onvergetelijke jaren'', aldus de speler

Europese clubs tonen al lange tijd belangstelling voor de speler, maar Santos weigerde steeds mee te werken. Maar recentelijk kreeg de club twee aanbiedingen van Barcelona en Real Madrid, die Santos niet kon afslaan. De leiding maakte vrijdag bekend dat Neymar zijn gewenste stap naar Europa dan toch mocht gaan maken.

28 miljoen euro

De 21-jarige voetballer doorliep de jeugdopleiding van de Braziliaanse club Santos. Op zeventienjarige leeftijd debuteerde hij in het eerste elftal. Hij had in Brazilië nog een verbintenis tot 2014. 

Barcelona, dat in 2011 al een voorcontract met Neymar zou hebben getekend, heeft Santos naar verluidt 28 miljoen euro geboden voor de transfer. Hij zal gaan tekenen voor vijf jaar. 

De Spanjaarden zijn blij met hun nieuwe aanwinst. ''Neymar staat bekend voor zijn buitengewone technische kwaliteiten die van hem een nachtmerrie maken voor elke defensie", aldus de Spaanse kampioen.