SITTARD - Ruud Hesp beëindigt over enkele weken zijn profvoetbalcarrière. De 36-jarige doelman heeft dat aan zijn huidige werkgever Fortuna Sittard laten weten. De Limburgse club degradeert vrijwel zeker naar de eerste divisie.

Hesp werd dit seizoen behalve door de vele nederlagen ook gekweld door een hand- en knieblessure. De pijn deed hem besluiten zijn loopbaan eerder dan voorzien te beëindigen. Zijn contract loopt nog een jaar door.

De voetballer uit Abcoude kwam twee seizoenen geleden terug naar zijn oude liefde Fortuna. Hij speelde daarvoor jarenlang bij Barcelona. Eerder stond hij onder de lat bij Haarlem en Roda JC. Hesp wordt volgend seizoen actief als publiciteitsmedewerker bij Fortuna.

De Limburgse club neemt met de terugkeer naar de eerste divisie afscheid van een groot aantal spelers. De contracten van de basisspelers Dennis Gerritsen, Marco Heering en Rolf Landerl worden niet verlengd. Verdedigers Joost Volmer en Edwin Hermans zijn op zoek naar een nieuwe club. Ook de huurlingen René van Dieren (Feyenoord), Chris van Geem (Racing Genk), Regilio Simons (NAC), Jurgen Dirkx, Claudio (beiden PSV) keren niet terug in Sittard.