De basketballers van Indiana Pacers hebben vrijdag (plaatselijke tijd) de stand in de halve finales van de NBA tegen Miami Heat gelijkgetrokken (1-1). De Pacers wonnen het tweede duel met 97-93 van de regerend kampioen.

Roy Hibbert was met 29 punten topscorer bij de Pacers. Paul George voegde er 22 punten aan toe. Met een dunk over Chris Andersen zorgde de forward ook voor het hoogtepunt van het duel. Hij speelde bovendien verdedigend sterk, als primaire bewaker van 'MVP' LeBron James.

De sterspeler van de Heat was toch goed voor 36 punten, maar hij kon daarmee zijn ploeg niet de overwinning bezorgen. Mede dankzij James bogen de Heat een vroege achterstand nog wel om in een voorsprong, maar ze konden in de slotfase de marge niet vasthouden.

De Pacers profiteerden van een langzame start van de Heat. Halverwege leidde de ploeg uit Indiana met 53-47, zag ook AZ-speler Jozy Altidore, die op de tribune zat in Miami. De Heat maakten het verschil goed en hadden de achterstand zes minuten voor tijd omgebogen in een voorsprong van 88-84.

Geloven

Met nog 48 seconden op de klok was de stand toch weer in het voordeel van de Pacers. James kreeg in de slotseconden de kans om de zege voor de Heat veilig te stellen, maar zijn pass mislukte, omdat David West zijn hand tegen de bal kreeg. De Pacers kregen twee vrije worpen en wonnen het duel.

"Het was me wel weer een wedstrijd'', zei coach Frank Vogel van de Pacers. "Mijn team gelooft dat ze deze series kunnen winnen en geeft echt alles.'' De coach kreeg na afloop van de eerste wedstrijd nog veel kritiek omdat hij Hibbert in de laatste cruciale momenten van het duel niet in het veld had staan. De lange center mocht van Vogel deze keer wel spelen in de slotfase.

De derde wedstrijd in deze serie is zondag in Indianapolis.