De Braziliaanse club Santos heeft ingestemd met een transfer van aanvaller Neymar. Twee Europese topteams hebben zich voor het 21-jarige Braziliaanse talent gemeld.

"Gezien de aanbiedingen en het contract van de speler, hebben we besloten om de speler te verkopen. De komende dagen zal Neymar zijn keuze bekendmaken'', aldus de club in een verklaring.

Santos wilde niet zeggen van wie de aanbiedingen komen. Het zo gaan om Barcelona en Real Madrid. Odilio Rodrigues, de vice-voorzitter van Santos, liet wel weten dat de aanbiedingen die zijn binnengekomen vergelijkbaar zijn. Hij zei ook dat Neymar en Barcelona al een herenakkoord hebben gesloten.

De Spaanse kampioen zou 28 miljoen euro voor Neymar hebben geboden. De Catalanen bevestigden in februari al officieel hun interesse in de dribbelaar. Volgens Braziliaanse media heeft Madrid echter 35 miljoen euro over voor het toptalent. Bayern München is naar verluidt ook geïnteresseerd.

Trots

De speler bestudeerde de twee aanbiedingen met zijn vader bij Santos, maar is er nog niet uit. "Ik ben heel blij met het aanbod van beide clubs. Het maakt mij trots", zei Neymar bij zijn vertrek. "Maar ik ga nu naar huis, mijn moeder wacht daar. Ik heb geen haast. De beslissing valt misschien over vijf minuten, over een halfuur of over drie dagen."

Neymar doorliep de jeugdopleiding van Santos. Op zeventienjarige leeftijd debuteerde hij in het eerste elftal. Er was al lange tijd vanuit Europa belangstelling voor de speler, maar Santos weigerde steeds mee te werken. Nu mag hij dan toch vertrekken. De verwachting is dat hij voor Barcelona kiest. Neymar liet al eens weten graag samen met Lionel Messi te voetballen.

In 229 duels voor Santos vond de aanvaller 138 keer het net. Op zijn 21e heeft de Braziliaan bovendien al 32 caps achter zijn naam staan. Daarin scoorde hij twintig doelpunten.