In een paginagrote advertentie in De Telegraaf hebben turner Epke Zonderland en Sven Kramer zaterdag openlijk hun steun uitgesproken voor Thialf.

De twee Friese grootheden uit de Nederlandse sport vinden dat Heerenveen met een nieuw Thialf het mekka van het Nederlandse schaatsen moeten blijven.

"Laat deze gouden kans niet lopen!'', aldus olympisch kampioen Zonderland in de advertentie. "Geen compromissen, dat past niet in topsport", stelt Kramer.

In de strijd om locatie voor de nieuwe topsportijshal in Nederland hebben de schaatsbond KNSB en sportkoepel NOC*NSF in een geheim rapport hun voorkeur uitgesproken voor Almere. Beide partijen maken hun voorlopige keuze maandag bekend.

Na het uitlekken van dit rapport kwam er uit alle hoeken steun voor Thialf. Op Facebook begon Tilburger Peter van Gool in actie onder de titel 'Thialf moet blijven' en ook werd er een petitie gestart op internet die door meer 10.000 mensen is ondertekend. Hij zal de petitie zaterdagmiddag aanbieden aan Doekle Terpstra, de voorzitter van de KNSB, op het bondsbureau in Utrecht.

Extra overleg

Volgens de NOS hebben de KNSB en NOC*NSF zaterdagmiddag na alle commotie een extra overleg ingepland over de locatie voor de nieuwe schaatshal.

Het dagelijks bestuur van de KNSB met voorzitter Doekle Terpstra wordt bijgepraat door de beoordelingscommissie en het adviesbureau Hypercube, dat de procedure begeleidt. De NOS meldt dat volgens 'ingewijden' het overleg wel eens bepalend kan zijn voor het aanblijven van Terpstra als KNSB-voorzitter.