De Duitse clubs Bayern München en Borussia Dortmund strijden zaterdagavond op Wembley om de eindzege in de Champions League.

Arjen Robben staat met Bayern al voor de derde keer in vier jaar tijd in de finale van het belangrijkste Europese bekertoernooi. De 'Rekordmeister' verloor de vorige twee, in 2010 tegen Internazionale en vorig jaar tegen Chelsea. Voor Dortmund is het de tweede finaleplaats na de winst in 1997.

Robben (29) wil met Bayern München de kroon zetten op een geweldig seizoen. Het elftal van de afzwaaiende trainer Jupp Heynckes was in de Bundesliga een klasse apart en strijdt volgende week ook nog om de Duitse beker.

Op weg naar de finale van de Champions League rekende Bayern af met onder meer Arsenal, Juventus en Barcelona. Daardoor kan de 'Rekordmeister' proberen de 'beker met de grote oren' voor de vijfde keer te winnen.

Bij Dortmund ontbreekt de geblesseerde spelmaker Mario Götze, verdediger Mats Hummels is wel op tijd fit. Bij Bayern maakt Robben zich op voor een basisplaats. Heynckes was vrijdag nog zeer lovend over de Nederlander. "Hij steekt in een goede vorm en hij is altijd bezig om zich te verbeteren. Hij blaakt van eerzucht, dat heeft-ie al vanaf het moment dat hij terugkeerde van het EK  van vorig jaar."

Cedric van der Gun

Cedric van der Gun, oud-speler van Borussia Dortmund, vertelt in gesprek met NUsport dat hij vreest dat zijn oude club het zaterdagavond niet gaat redden. "Ik hoop echt dat Dortmund gaat winnen, maar ik ben gewoon bang dat Bayern uiteindelijk aan het langste eind gaat trekken", voorspelt de aanvaller van FC Utrecht.

"Ik ben bang dat ze iets meer kwaliteit hebben dan Dortmund. Of het verschil heel groot is? Je weet het nooit met Bayern, ze hebben echt een sterke ploeg. In dit soort wedstrijden moet je dat altijd afwachten."

De geboren Hagenaar durft niet te zeggen hoe Dortmund de Duitse recordkampioen moet bestrijden. "Tja, misschien moeten ze wel hetzelfde spelen als wij met Utrecht tegen FC Twente. Heel erg inzakken en goed counteren."

De finale in de Londense voetbaltempel begint om 20.45 uur.

Lees alles over de finale van Champions League op NUsport