Jong Oranje heeft vrijdag de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het jeugd-EK met 3-1 gewonnen van Jong Australië.

Bij Jong Oranje maakte Memphis Depay zijn debuut en speelde Marco van Ginkel op het middenveld in plaats van de zieke Jordy Clasie.

Jong Oranje had zoals verwacht voor rust het beste van het spel. De mannen van Pot hadden veel balbezit en kwamen na vier minuten al op voorsprong. Adam Maher schoot een vrije trap vanaf twintig meter schitterend binnen.

Ondanks het vroege doelpunt had Jong Oranje in de eerste helft moeite om kansen te creëren.  De tweede goede mogelijkheid leverde na een half uur gelijk een treffer op. Georginio Wijnaldum schoot op aangeven van Marco van Ginkel raak.

Vlak voor rust tilde zelfs Kevin Strootman de stand zelfs naar 3-0. De aanvoerder van Jong Oranje was attent nadat de Australische doelman een schot van Maher niet goed verwerkte.

Na de pauze stuurde Pot zoals aangekondigd acht nieuwe mensen het veld in. Alleen Stefan de Vrij, Marco van Ginkel en Memphis Depay bleven staan.

Bizot

De vele wisselingen kwamen het spel van Jong Oranje niet ten goede. Het keurkorps van Pot was niet zo dominant als voor rust en doelman Marco Bizot werd in tegenstelling tot Jeroen Zoet wel op de proef gesteld door de Australiërs. Bizot had zelfs de hulp van Patrick van Aanholt nodig, die een bal van de lijn moest halen.

Vlak voor tijd moest Bizot toch capituleren. Jamie MacLaren zorgde voor de eretreffer voor Jong Australië.

Het jeugd-EK in Israël begint op 5 juni. Jong Oranje speelt zijn eerste wedstrijd een dag later tegen Jong Duitsland. De mannen van Pot treffen verder nog en Jong Rusland en Jong Spanje.