Igor Sijsling is er niet in geslaagd om zich voor de eerste keer in zijn loopbaan te plaatsen voor de finale van een ATP-toernooi. 

De Amsterdammer moest vrijdag in de halve eindstrijd van het toernooi in Düsseldorf zijn meerdere erkennen in de Fin Jarkko Nieminen: 5-7 6-4 3-6.

Sijsling, de huidige nummer 68 van de wereld, kreeg in zijn partij tegen de als zesde geplaatste Fin voldoende kansen.

Hij stond zowel in de eerste als in de derde set een break voor, maar die kon hij in beide gevallen niet vasthouden.

Met name het verval in de derde set was groot. Na winst in het tweede bedrijf brak hij direct door de opslag van Nieminen. Die vocht zich na die rappe achterstand echter knap terug.

Nieminen, die Sijsling in het eerste bedrijf brak toen die voor setwinst serveerde, treft zaterdag in de finale de Argentijn Juan Monaco. Die rekende in zijn halve eindstrijd af met zijn landgenoot Guido Pella: 6-4 en 7-6 (8).

Ondanks de teleurstelling kan Sijsling met het nodige vertrouwen afreizen naar Parijs, waar hij deelneemt aan het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar: Roland Garros.

Op het Franse gravel treft hij in de Oostenrijker Jürgen Melzer direct een zware tegenstander. Eerder dit jaar versloeg hij de Oostenrijker bij het toernooi in het Amerikaanse Memphis.