Douglas heeft er begrip voor dat bondscoach Louis van Gaal hem niet heeft geselecteerd voor de Aziatische oefentrip van Oranje.

"Hij is duidelijk geweest. Je moet spelen, anders ben je er niet bij, en ik speel niet. Ik begrijp het wel", aldus de verdediger van FC Twente tegen NUsport.

De Braziliaan met een Nederlands paspoort leek goede kansen op een uitverkiezing te hebben bij afwezigheid van veel vaste krachten die bij Jong Oranje zitten. Hij heeft niet het idee dat hij zich als geboren Zuid-Amerikaan dubbel moet bewijzen.

"Nee, zeker niet. Ik heb er in oktober tegen Andorra en Roemenië al een keer bij gezeten. Het is wel jammer. Als ik in de basis had gestaan, was ik er wel bij geweest denk ik."

Bewijzen

Coach Alfred Schreuder gunde Douglas, die een aflopend contract heeft in Enschede, donderdagavond tegen FC Utrecht (0-2) geen spelend afscheid voor eigen publiek.

"Dat is helaas niet gelukt, maar Andreas Bjelland en Rasmus Bengtsson doen het uitstekend. Of ik hem heb gesmeekt om wat minuten? Nee, dat doe ik niet."

"Ik was na problemen met mijn knie al blij dat ik weer op de bank kon zitten. Ik heb nog twee dagen om me op de training te bewijzen en de return tegen Utrecht wel te spelen."

Diverse clubs uit de Premier League toonden interesse om Douglas deze zomer over te nemen. Hij wil nog niet prijsgeven waar hij volgend seizoen gaat spelen. "Ik weet het echt nog niet."